august 2015

Power / Energi

Et lite tips fra meg om du er på farten hele tiden, om huden din fort blir tørr og spesielt om du er ute å flyr. Jeg hater når huden min blir uttørket på flyturer, så jeg pleier smøre meg med fet krem før langturer også tar jeg alltid med meg noen av disse vidunderene i veska.

Jeg har vært helfrelst av Dr. Schrammeks produkter helt siden jeg testet Green Peel for flere år siden, og fortsatt er jeg trofast bruker av både behandling og produkter. Disse blir flittig brukt når jeg føler meg tørr, trøtt, eller huden bare trenger en liten omf.


(Produktet har jeg fått. Innlegget er ikke sponset. )

Avocado / Everything


Jeg er på en ordentlig health-kick om dagen, og min største hverdags mathelt er avokado.

Jeg har blitt helfrelst i tunacado sandwichen på Joe & the Juice (som jeg ikke er sponset av.. hehe, bare virker sånn), men disse lager jeg kjapt hjemme før jeg springer utav døra om morgenen, og de er kjempegode! Knekkebrødet har jeg laget selv, en litt modifisert ferdigutgave som jeg hev oppi litt ekstra frø, også moser jeg to avokado med sesamfrø, salt og pepper. Trenger du litt ekstra, er det supergodt å spe i litt tunfisk fra boks også. 

Denim / Platforms


På dag nummer to av fashion week pleier det å være flats for alle penga for meg, men jeg hadde så lyst å debutere mine nye skjønnheter at jeg bet det i meg og spankulerte rundt på disse da vi var på Filippa K og Carin Wester visning. For å være helt ærlig så er jo dette nesten litt vågalt ut ettersom hælene er skyhøye og skjørtet er kort, men jeg må si at jeg allikevel følte meg ganske så "under dressed" i dette enkle antrekket. Folk tar nemlig helt av i gatemotebildet her, og det er ikke et kostyme sirkus som det lett kan bli på enkelte moteuker i metropolene.

Det er avansert, smakelig og stilsikker mote, og nordmennene var godt representert. Jeg må si jeg har har blitt inspirert til å utfordre meg seg og ikke alltid velge de samme komfortable løsningene, i hvertfall på moteukene, stay tuned. 

/ Har på meg solbriller fra Raybans, topp fra COS, smykke fra By Malene Birger (lånt), Veske fra Philip Lim/ Geddon, skjørt fra Acne, sko fra Alaiia/MA Vintage /

Backstage / Dagmar
Før Dagmars motevisning fikk vi sniktitte backstage. Det er så gøy å komme så nært innpå klærne før de vises. Der får vi ta og se på materialene på kloss hold. Det er også en veldig spesiell vibe rett før showet skal starte, alle er litt spente, det er mye touching up og "last minute" forandringer som må gjøres. Jeg elsket spesielt den øverste genseren med en peek - a - boo skulder som titter ut.  

Turen ble sponset av Zalando 

Carin WesterHos Carin Wester fikk vi se fine blåtoner og kortklipte frynser i vevde materialer. Dype rødfarger i silke og mønster i rødt, blått og hvitt preget catwalken.

Herredrakten hadde fått en avslappet vri og løsere look. Lengden på skjørt og bukse er i følge Wester fortsatt midt på leggen, og skoene var noen av favorittene mine på denne visningen. Det var mules, med tykk, lav hæl i brunt skinn og slangeskinn med en bestemors feel. 

Både på catwalken og gatebildet er en av trendene jeg har  sett mye av er tunikaer, kjoler og lange gensere over bukser eller skjørt. Det kan høres stygt og litt rart ut, men det er faktisk veldig kult i mine øyne. 

Turen var sponset av Zalando.

Stripes / Olive
Striper er noe jeg alltid har hatt en forkjærlighet til, de er så enkle å bruke. Jeg tror det er noe jeg har mest av i klesskapet, gensere med horisontale striper og skjorter med vertikale striper.  Her hadde vi akkurat vært på visning på Berns, og på veien til hotellet gikk vi igjennom vakre Kungsträgården som yrer av ute kafeer og restauranter, og er litt mer avslappet enn Stureplan. 

/ Skjorte fra Envii, bukse fra Zara, genser fra H&M (lånt), smykke fra By Malene Birger (lånt), sko fra Dolce & Gabbana (Ma Vintage), veske fra Stella Mc Cartney /

Turen er sponset av Zalando

Fine / Tine
Jeg er så heldig å ha hun her som reisefølge denne moteuken. 

For dere som ikke kjenner henne er det Tine Monsen. Hun har en superfin blogg på SIde2, også er hun verdens herligste.

Syns hun var så fin i dette antrekket fra første dagen, likte så godt de røde skoene mot skinnskjørtet og bodyen.

So on fleek (lol). 

Hus at dere kan følge både meg Snap Chat / side2mote 

 

Turen er sponset av Zalando

Time / Out


Innimellom slagene fortjener man en liten pust i bakken. Vi syns iallefall det, så etter siste visining i går ble det en champis i deiiig vær på Nobis.

Med en gang vi får et ekstra minutt er tiden inne for å konse litt på "social media" så det blir lite snakking og mye instagramming. 

Shades of Black


Under denne moteuken har jeg pakket så riktig, jeg sjekket temperaturen på forhånd, slik at jeg ikke tok med meg en haug av unødvendige klær. Det er for det meste dressbukser og skjorter, t-skjorter og bluser, med disse kan alt mikses og matches, og det er et supert utgangspunkt for en velpakket koffert. Her ble jeg og Tine snappet på vei fra visning til middag i går. 

/Genser fra H&M (lånt), shorts fra Cubus, sko fra Gucci, veske fra Stella McCartney, solbriller fra Raybans/

Zalando / House of Now
Jeg reiser til Stockholm i samarbeid med Zalando som er hovedsponsor for moteuken i år. Rett ved shoppinggata på Stureplan ligger House of Now som er Zalandos time- out  pop-up sted. Der kan vi gå å lade våre tekniske duppeditter, ta noe å drikke, sjekke nyheter fra nettbutikken og møte hyggelige blogge kollegaer. Jeg og Tine måtte prøve en virtual catwalk også, som jeg "trainwrecket" skikkelig. (Om du ikke har sett den må denne filmen ses, helt fantastisk). 

I går var vi ute å spiste med bloggere og Zalando på Riche. De har utrolig god mat. Der møtte jeg venninner fra Finland og Danmark som jeg har blitt kjent med på eventer jeg har vært på tidligere. Det er noe av det jeg digger med jobben min, jeg får møte så mange morsomme mennesker fra hele verden, også møtes vi helt tilfeldig på ting rundt i verden. 

Turen er sponset av Zalando

Its a man thing


I går var vi på Whyreds sommer 2015 visning. Den ble holdt på Berns i en vakker og fullsatt sal. Selv om de ikke kom med noe banebrytende nytt, var det vakkert og fint stylet. Noe som egentlig gjelder den svenske moteuken jevnt over, iallfall sålangt. Det var oversize plagg, herreinspirerte dresser, ruter og rødt som preget catwalken. Selv likte jeg aller best antrekkene på bilde nr 3-4 og 9. Idag har vi sust fra visning til visning, med små stopp for å få noe mat og for å la beina få hvile. Jeg hadde på meg skyhøye platforms idag og nå måtte de rett og slett få ta kvelden og måtte pent bli byttet ut med flats, hehe... Det tar på dette her. Nå er det tid for Dagmars visining, en av de jeg har gledet meg mest til!


Husk at dere kan følge meg og tine på snapchat. Har jeg akkurat oppdaget at jeg faktisk digger den + at jeg har funnet ut hvordan lyden funker.. SORRY!

ses der: side2mote

SnapsVi hadde en nydelig første dag på moteuken her i Stockholm, vi så masse fint på catwalken, og kanskje enda mer fint i gata. Alle er på sin A -game, og jeg må si at det nesten er vel så inspirerende. Den norske pressen er godt representert med en haug av motebloggere og redaktører, og jeg om min "partner in crime" Tine har det som plommen i egget! Her er noen randomme snaps fra dagen vår i går. Nå har vi vært hjemom og skiftet fra skyhøye hæler til flats, og det føles fantastisk. 

Check in / Hotel Kungsträdgården


Jeg blir så barnslig fornøyd når jeg jeg bor på hotell, og spesielt når jeg på et fint et. Denne gangen har jeg og Tine fått bo på Hotel Kungsträgården. På grunn av stor pågang under moteuken var alt annet var fullt, det er jeg faktisk skikkelig glad for. Det er jammen ikke sikkert jeg hadde funnet dette på egenhånd!! Hotellet åpnet i Januar i år og har 98 rom.

Vi har fått en liten suite hver som er deilig og lyst innredet. En pult til å jobbe på, en sofa til å henge i, og stor plass på gulvet til å rote på, hehe. For tro ikke at fordi jeg er moteredaktør og stadig vekk gir pakketips, at jeg tar dem selv, neida. Tre dager, en stor og en liten koffert ble det gitt. Greit å ha litt å velge i lissom. 

Reisen er sponset av Zalando

Just Arrived / Stockholm Fashion Week


Da er endelig jeg og Tine på plass i Stockholm. Dette har vi gledet oss til. Vi har rukket å sjekke inn på hotellet og blogger litt til lunchen som vi får servert på en nydelig liten utekafé som hører til hotellet. Solen skinner og vi gleder oss til å ta fatt på dagen! Men først, mat (og to kopper cappuccino..)

/Har på meg genser fra Tommy Hilfiger (lånt), bukse fra Lindex, sko fra Ellos (lånt), solbriller fra Anine Bing, mine trofaste bringebær kofferter er fra Samsonite/

Turen er sponset av Zalando.

Pre Fashion Week / ShoppingJeg har en lei vane av å shoppe før jeg drar ut å reiser. Denne gangen følte jeg det var helt innafor ettersom krona er så lav og jeg IKKE (kremt) har tenkt å kjøpe meg noe som helst på mine turer (les. New York). Disse smykkene av noen sko forelsket jeg meg helt i da jeg spottet de i vinduet til MA Vintage på Briskeby. De er helt fantastiske og heldigvis i min størrelse. I mitt hodet er disse "nøkkel"skoene som passer til alt i min garderobe. Og selvfølgelig har de fått bli med meg i kofferten til Stockholm Fashion Week!

Skoene er fra Dolce & Gabbana/ MA Vintage. Nå skal snart Stockholm oppleves og neste stopp er Zalando Fashion House of Now. Deretter skal vi bare smyge innom noen før butikker før vi starter for fullt med visninger. Følg meg også på instagram @lilisfashion og SnapChat: Side2mote.

Turen er sponset av Zalando.

Happy / Weekend


Sola skinner, det er fredag, jeg får besøk. Lykke. Idag har jeg fartet rundt på pressbyråer ettersom jeg stikker til Stockholm på mandag og da er det litt som må orges i forkant.

Nå får jeg imidlertid besøk av min kjære svoger, Jeff som kommer helt fra Texas, gleder meg som en unge og er så HAPPY! 

Denne kjolen er som dere ser inspirert av amerikansk fotball (eller sport, jeg vet egentlig ikke), men den er iallfall superdeilig på varme dager. 

Nyt helgen dere!

/ kjole fra Alexander Wang, sko fra Adidas, solbriller fra Marc Jacobs /

Frank Remme / ShowroomNå er det som sagt snart "fashion month", og jeg skal reise MYE. Det skal bli så innmari gøy, det er skikkelig lenge siden jeg har gledet meg sånn til å reise!

Samtidig som alle viser sine vår- og sommer kolleksjoner på catwalken inviterer merkene til at vi i motepressen også får en sniktitt på godsakene på nært hold.

Frank Remme er en fantastisk norsk designer som endelig startet eget merke i fjor, og jeg elsker dets enkelhet og estetikk. Det er rene linjer og deilige kvaliteter, og det er merker som dette som gjør med stolt av norsk design! Fargene er sterke, uredde og hele kolleksjonen er stilsikker og positiv. Om dere ikke har hørt om merket før, så anbefaler jeg dere å ta en titt. Jeg er skråsikker på at dette snart vil selges over hele verden!  

Nå må jeg løpe på en visning etterfulgt av en motemiddag, ha en nydelig torsdag!

Matching / Checkered


Endelig har finværet kommet, det er så fantastisk å endelig se solen og varmen på den bleike kroppen! Jeg har vært flink og effektiv idag, og da er det jo ekstra deilig når du med god samvittighet kan nyte sommerkvelden etter jobb. Neste uke begynner Stockholm fashion week, og det gleder jeg meg veldig til. Jeg skal reise med fine-Tine og Zalando, som sponser turen. Håper været holder der også, det er alltid myyyye hyggeligere når man kan være ute.

Her har jeg matching on my mind, med sko og skjorte i samme farger, men ikke samme stil. Skoene kjøpte jeg fra Kamikaze på salg i fjor, og har brukt de masse, selv om de strengt tatt er et nummer for små. Skjorten er en favoritt som jeg også ser for meg jeg kommer til å bo i når høsten faller på, og jeansene er de perfekte, slitte boyfriend jeansen, med slitte kanter og som ikke er for store. 

Nå skal jeg ut å nyte dagen dere, husk å kose dere masse!

/Skjorte fra Minimum, bukse fra Gina Tricot, sko fra Prada, veske fra Alexander Wang, solbrillene er Elines

Checklists


Jeg titter innom her bråkjapt idag for å si at "lord" nå har jeg mange baller i lufta! Mange tanker, ting og orge og mange baller, da blir jeg bittelitt stressa.

Etter mange år med forsøk har jeg omsider innsett at jeg ikke er en av de som klarer organisere hodet mitt når det koker i alle ender, så jeg er helt avhengig av lister. Elsker lister.

Har så mange småbøker jeg skriver opp huskelister til meg selv i, alt mellom himmel og jord. Det roer meg ned, helt til jeg såklart har byttet veske og boka følger med, og med det også lista..

Nå har jeg skaffet meg listeapp på mobilen, og da har jeg den alltid med meg, da ble det ro i leiren (helt til jeg glemmer mobilen.)

Håper jeg får litt tid til en bedre oppdatering senere, nå må jeg bli ferdig her før jeg må sprinte videre i min altfor lange bukse.

Nyt dagen! 

Viser antrekket bedre senere

/Jakke fra Line of Oslo, bukse fra Gina Tricot, skjorte fra Envii /

Monday / Uniform

Endelig har finværet kommet! Om jeg er glad!? Denne uka er faktisk kjempetravel for meg, med eventer daglig og masse jobb og orging før moteukene begynner.

Jeg har blitt så glad i dressbusker, og bruker det hele tiden. Det er det jeg har på idag også selv om disse bildene ikke er fra idag.

Kort dressbukse, tøysko og linskjorte, skal få til et bilde etterpå. Dette er et antrekk jeg hadde på meg i forrige uke. Helsort med dressbukse, frakk, lin t-skjorte og sølvsko til.  Nå må jeg løpe på en presseting, så skal jeg trene og spise middag med en venninne jeg ikke har sett på evigheter, så verdens beste mandag, med andre ord! Kos dere :)

/Jakke fra Minimum, t-skjorte fra Lindex, bukse og sko fra Zara, veske fra Phillip Lim/Geddon Torgterrassen/

Envelope / Bags

På visningen til Christina Ledang hadde hun stylet modellene med fine konvoluttvesker. Veskene er fra det norske merket Eben og er laget i lakseskinn og skinn og er som dere ser innmari fine!

De mer praktiske enn en vanlig konvoluttveske som man må ha under armen hele tiden. Veskene blir designet av Elisabeth Benonisen og jeg anbefaler dere å ta en titt på nettsiden hennes om dere liker disse veskene, her er det mye snacks. Elsker når jeg oppdager nye merker :) 

Christina Ledang / On the Catwalk

Det er så deilig å sitte på catwalken og være stolt av norsk design, det var jeg i går. Det var noen skikkelig fine visninger, bra kolleksjoner og proft organisert opplegg.

Disse bildene er fra visningen til flinke Christina Ledang. Jeg elsket alt, og har en utrolig stor forkjærlighet til blått. De siste kjolene og spesielt den siste drakten, MÅ JEG HA!

Kolleksjonen var en fin blanding av enkle snitt, men som allikevel var feminine. Stylingen var upåklagelig. 

 

Jeg håper nå staten legger merke til Oslo Runway og støtter opp om norsk design, eller nærmere bestemt Oslo Runway.

Oslo Runway er egentlig et initiativ av pressebyrået This is Pr, som syns vi skulle ha en platform hvor flinke norske designere kan vise seg frem. Det syns jeg også, vi har så innmari mange fine merker fra dyktige designere som virkelig er av internasjonalt kaliber. I går viste This is at det går å lage bra visninger og med proffesjonelle designere som helt klart kan gjøre seg merkbare i utlandet også. Neste gang blir det forhåpentlig mange flere designere og mye utenlandsk presse.. Håp håp :D


Behind / The Scenes


Før den siste visningen igår fikk jeg smette bakom og hilse på modellene. Alle modellene var fra Team (tror jeg) og ettersom jeg har jobbet som stylist i en halv evighet kjenner jeg mange av de, så det er alltid så koselig å se dem igjen.

Da jeg var der drev de med siste finishen før Epilogue showet, det er rett før showet begynner og alt er litt hektisk. Alle modellene står klar i riktig rekkefølge, make-up og hår passer på at alt ser perfekt ut og stylisten ser at klærne sitter sånn de skal. Jeg syns looken på denne visningen var helt on point, med sterk blå/turkis liner, og naturlig look og en halv bustete men alikevell perfekt dult i nakken. Det var flinke frisør Andres Kløvstad fra Adam og Eva/Redken og Sara Rostrup fra LÓreal som var ansvarlig for sminken.  Stylisten er Pauline Nærholm som også står bak PS Magazine. 

(de 3 siste bildene er tatt av Mari Torvanger Knap)

Todays / Details


Oh lord! Idag har virkelig alt gått i ett. Jeg har 3000 bilder på kamera, men ingen tid til å gå igjennom alt før neste event. Her er imidlertid antrekket mitt for dagen, og dette trasket jeg med i hele dag, så det var en befrielse å komme hjem å skifte nå!

Buksen er dritdigg, men er aller finest når den er plassert høyt i livet og ordentlig snurpet igjen. Idag kombinerte jeg den med en høyhalset genser og favvo skinnjakken.

Må stikke. Kommer mer i morgen.

Ha en nydelig tirsdag!

Oslo Runway / By Timo
Endelig er det klart for Oslo Runway som er norges nye svar på moteuken! Dette har jeg glede meg til, litt fordi det var så vellykket forrige gang, men også for jeg er så keen på at vi skal ha et bra forum der alle de fine norske merkene får vist seg frem. Bare på få år har det blitt flusst av kule norske merker som lett kan utmerke seg i utlandet også. Denne gangen er det bare fire stykker som viser. Men utifra de to visningene vi har sett så langt er det kvalitet så det holder. Håper de andre norske merkene vil henge seg på neste gang. Først av alle var By Timo. De viste en nydelig og feminin kolleksjon der jeg godt kunne tenke meg samtlige blomster kjoler til neste vår!

Nå må jeg stikke på neste visning, håper dere liker det dere ser! Følg meg også på insta @lilisfashion! 

Silver / ShoesPlutselig var alle tilbake på jobb, inkludert meg, og ettersom det fortsatt er drittvær valgte jeg et realt "all black" antrekk idag. Resten legger jeg opp siden, men tenkte å sette fokus på mine gyldne sko et lite sekund.

Jeg syns det er så kult å tilføre et ellers kjempeenkelt antrekk noe som er litt ekstra. Disse skoene kjøpte jeg på måfå på Zara i Paris da jeg var der for et halvt år siden.

Jeg grabbet med meg en haug av ting som jeg tenkte jeg skulle returnere om jeg ikke likte dem, men jeg beholdt alt allikevel .

Det var ikke fordi jeg ikke turde komme tilbake med dem, for "believe me" etter syv år som stylist så er ikke det så farlig. Denne gangen var det rett og slett for jeg digget alt jeg kjøpte på krise-måfå, IGJEN.  Har blitt god på det si.. (Her er noen bilder fra Paris)

Uansett.. Sølvsko er ikke så dumt som man skal ha det til.. Eller rettere sagt "statement" sko. De var kjempefreshe idag, og når mitt antrekk ellers var helsort så ble det en subtil statement... Tror det var en som kommenterte at jeg hadde sølvsko på (mot syv som kommenterte mine gull "lame" bukser en annen dag.. Hehe. )

/Photo: Tine Monsen/

Army Jacket / Brown bootsMandager assa.. Endelig har jeg kommet meg litt over treningskneiken fra å ha det helt uutholdelig forferdelig, til å syns det er digg etterpå og idag, for første gang siden mine glansdager i rytmisk sportsgymnastikk har jeg gledet meg til å trene etter jobb, typ hele dagen. Men hva gjør jeg når det begynner å nærme seg?.. Surfer (og blogger, hehe). Nei, det er bare å ta seg i det og komme av gårde. Mitt beste tips til trening så langt er; ikke slutt å tren!

Det er alltid så sinnsykt tiltak å begynne igjen. 

Antrekksmessig var det ikke rare greiene som kom utav vestlandsoppholdet mitt. Det gikk som det oftest gjør hovedsaklig i koseklær, null sminke og håret permanent i en tofs på hodet. Her gjorde jeg et lite unntak og tråkket oppi høyhælte støvletter kjørte dobbel-denim, militærjakke (som jeg bor i) og debuterte min nye veske. 

Nå er det ingen flere utsettelser! Elixia neste (blæh).

hits